• Admin

4 Pusingan PETRONAS CUB PRIX Sah Dipertandingkan


Gambar: Malaysian Cub Prix

Setelah menerima lampu hijau untuk menyambung semula aktiviti sukan tanpa sentuhan, Kejuaraan Cub Prix Malaysia PETRONAS dengan sukacitanya mengumumkan empat pusingan berturut-turut untuk menamatkan musim 2020.

Kalendar terkini dari Kejuaraan Cub Prix Malaysia PETRONAS sedikit berbeza dari yang biasa, di mana empat pusingan terakhir musim 2020 akan diselesaikan melalui enam hari perlumbaan berturut-turut di Litar Sepang Utara.

Kalendar untuk separuh kedua Kejuaraan Cub Prix Malaysia PETRONAS 2020 adalah seperti berikut:

Pusingan 5 & 6 Sepang Utara 18 hingga 20 Disember 2020

Pusingan 7 & 8 Sepang Utara 22 hingga 24 Disember 2020

"Tidak diragukan, jadual perlumbaan sebegini sememangnya amat membebankan pasukan dan pelumba. Namun, semua pasukan Cub Prix telah bersetuju bahawa ini adalah cara paling selamat untuk menamatkan musim ini,” kata Ron Hogg, Pengarah Safe Aim Mutual Sdn Bhd, penganjur perlumbaan Kejuaraan Cub Prix Malaysia PETRONAS.

“Bagi pihak warga Cub Prix, kami ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada Kementerian Belia dan Sukan Negara (KBS), Majlis Keselamatan Negara (MKN), Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) serta semua agensi-agensi kerajaan yang terlibat di atas kelulusan khas ini. Terutamanya kepada YB Menteri Belia dan Sukan yang amat prihatin terhadap keperitan yang dialami oleh pengiat sukan permotoran dalam situasi ini.


"Semoga kelulusan yang diberikan ini menjadi sinar agar sektor sukan dapat dibuka semula seperti mana yang dimaklumkan oleh Menteri Kanan Pertahanan dan Menteri Belia dan Sukan. Yang pastinya, warga Cub Prix akan mematuhi segala SOP yang ditetapkan bagi mengelakkan sebarang perkara yang tak diingini berlaku.”

Menepati SOP penganjuran sukan semasa, empat pusingan terakhir Kejuaraan Cub Prix Malaysia PETRONAS akan berlangsung tanpa kehadiran penonton. Meskipun demikian, para peminat sukan permotoran tempatan boleh mengikuti aksi-aksi hebat dari empat pusingan terakhir ini secara langsung di laman Facebook Kejuaraan Cub Prix Malaysia PETRONAS, TV2, RTM Sports, Astro SuperSports Saluran 811 dan Astro Arena.

12 lihatan0 komen
Untitled design (23).png

Breaking News:

Malaysia Disenarai Dalam Kalendar MotoGP 2021

Breaking News : 

Breaking News:

Logo w Text Official_edited.png

News & Opinion Blog

IKUTI MEDIA KAMI: 

JADI PEMBACA YANG TERAWAL 

Terima artikel kami secara percuma dan kami akan sediakan bahan terbaru bagi bacaan anda.  

  • TikTok
  • Instagram
  • White Facebook Icon

Membawakan isu terkini kejohanan Malaysian Cub Prix, Asia Road Racing, CEV Repsol, MotoGP & FIM Supermoto secara eksklusif kepada peminat sukan permotoran dunia. Ikuti kami disemua platform media sosial. 

Penggunaan web ini tertakluk di bawah Terma & Syarat dan Polisi Kerahsiaan kami. Hakcipta Tarmac Sports 2020. Sebarang kandungan tanpa notis keizinan adalah dilarang sama sekali.

Hak Cipta © Tarmac Sports . 2020