• Admin

Abdullah Qayyum Fokus Lebih Pada Kecergasan Fizikal

Walaupun pada pusingan pertama di Litar Sepang (Utara) beliau menghabiskan perlumbaan pada tempat ke-10, kekecewaan itu terus ditebus ketika menghadapi pusingan 2 Kejohanan Malaysia Cub Prix, Tangkak Johor dengan tamatkan pada kedudukan ke-3.Qayyum kini mengumpul 22 mata dan berada pada tangga ke-6 keseluruhan. Litar Sepang (Selatan) merupakan litar yang pertama bagi beliau namun bukan menjadi masalah bagi pelumba pasukan Honda AFB Tech Racing. Pada sesi Latihan Bebas 1, Qayyum berada pada kedudukan ke-5 dengan perbezaan +0.133 saat dan pada sesi Latihan Bebas 2, beliau menamatkan pada kedudukan ke-6 dengan perbezaan +0.111 saat.


"Pada kali ini, saya lebih fokus pada latihan fizikal. Selain itu saya juga banyak lihat kembali video perlumbaan sebelum ni. Sememangnya saya akan gunakan motivasi ketika di Tangkak bagi perlumbaan kali ini."
14 lihatan0 komen
Untitled design (23).png

Breaking News:

Malaysia Disenarai Dalam Kalendar MotoGP 2021

Breaking News : 

Breaking News:

Logo w Text Official_edited.png

News & Opinion Blog

IKUTI MEDIA KAMI: 

JADI PEMBACA YANG TERAWAL 

Terima artikel kami secara percuma dan kami akan sediakan bahan terbaru bagi bacaan anda.  

  • TikTok
  • Instagram
  • White Facebook Icon

Membawakan isu terkini kejohanan Malaysian Cub Prix, Asia Road Racing, CEV Repsol, MotoGP & FIM Supermoto secara eksklusif kepada peminat sukan permotoran dunia. Ikuti kami disemua platform media sosial. 

Penggunaan web ini tertakluk di bawah Terma & Syarat dan Polisi Kerahsiaan kami. Hakcipta Tarmac Sports 2020. Sebarang kandungan tanpa notis keizinan adalah dilarang sama sekali.

Hak Cipta © Tarmac Sports . 2020