• Admin

Adam Mampu Tamatkan Saingan Moto2 Dalam 6 Terbaik

Perlumbaan FIM CEV Repsol 2020 menyaksikan aksi menarik ketika perlumbaan di Litar Ricardo Tormo, Valencia. Dalam Kejuaraan Eropah Moto2 ™, Yari Montella (Team Ciatti Speed ​​Up) memenangi mahkota dengan menamatkan perlumbaan di tempat ke-2, sementara di Hawkers European Talent Cup, David Alonso dari Colombia (Openbank Aspar Team) merangkul gelaran dengan titanic pertarungan pusingan akhir.


Gambar: SIC Junior Team

Saingan Moto2 adalah memang menarik sejak awal. Montella mempunyai kelebihan awal berbanding Nikki Tuuli dan Alessandro Zaccone, yang mendahului sejak awal. Tidak lama kemudian dia mendapat tekanan dari Zaccone ketika akhir perlumbaan. Zaccone memimpin perlumbaan melepaskan diri dari Montella dan keduanya tamatkan perlumbaan 1-2 dan Dominque Aegerter ketiga. Yari Montella disahkan gelaran juara Kejuaraan Eropah Moto2.

Juara Moto2 2020: Yari Montella

Xavi Cardelus Andorra yang dikenakan penalti (pusingan panjang) berjaya mengejar dan melepasi Nikki Tuuli di pusingan terakhir dan kedua-duanya melengkapkan lima teratas dalam perlumbaan.


Drama insiden lewat perlumbaan bagi STK600 ketika Alex Toledo terjatuh di selekoh 6 dan terkena seorang lagi pelumba membolehkan Adam Norrodin menamatkan kedudukan ke-8. Adam akui agak sukar pada perlumbaan kali ini dan cuba baiki pada perlumbaan terakhir esok.


“Pada perlumbaan pertama di Valencia, saya kecewa dengan permulaan yang menjadikan saya kembali di kedudukan ke P9. Saya berusaha keras untuk mendapatkan kembali kedudukan saya tetapi saya hanya berjaya mengatasi satu pelumba. Terdapat beberapa sektor yang perlu diperbaiki dan masih ada harapan untuk hari esok. Matlamat untuk esok adalah memperbaiki diri dan membawa hasil yang baik.”

Keputusan Perlumbaan Moto2 Kejuaraan Eropah:

1. ZACCONE,Alessandro, ITA, PromoRacing (30:50,413)

2. MONTELLA,Yari, ITA, T. Ciatti-Speed Up (30:52,516) +2,103

3. AEGERTER,Dominique, SWI, L. Moly Intact Sic J (30:53,613) +3,200

4. CARDELÚS,Xavi, AND, Team Stylobike (31:01,238) +10,825

5. NIKI TUULI, FIN, TEAM STYLOBIKE (31:01,627) +11,214

8. ADAM NORRODIN, MAS, LIQUI MOLY INTACT SIC JUNIOR TEAM (31:14,739) +24,326.

38 lihatan0 komen
Untitled design (23).png

Breaking News:

Malaysia Disenarai Dalam Kalendar MotoGP 2021

Breaking News : 

Breaking News:

Logo w Text Official_edited.png

News & Opinion Blog

IKUTI MEDIA KAMI: 

JADI PEMBACA YANG TERAWAL 

Terima artikel kami secara percuma dan kami akan sediakan bahan terbaru bagi bacaan anda.  

  • TikTok
  • Instagram
  • White Facebook Icon

Membawakan isu terkini kejohanan Malaysian Cub Prix, Asia Road Racing, CEV Repsol, MotoGP & FIM Supermoto secara eksklusif kepada peminat sukan permotoran dunia. Ikuti kami disemua platform media sosial. 

Penggunaan web ini tertakluk di bawah Terma & Syarat dan Polisi Kerahsiaan kami. Hakcipta Tarmac Sports 2020. Sebarang kandungan tanpa notis keizinan adalah dilarang sama sekali.

Hak Cipta © Tarmac Sports . 2020