• Admin

Dovizioso Teruskan Latihan Selepas 2 Hari Pembedahan

Pelumba Ducati Team terus berlatih pada Selasa setelah jalani pembedahan pada Ahad lepas akibat kecederaan tulang bahagian bahu (collarbone). Kecederaan itu berlaku ketika beliau menjalani latihan motorcross. Namun, dengan jadual perlumbaan di Jerez 19 Julai ini sudah semakin hampir, beliau gegas untuk turun berlatih dalam gimnasium walaupun hanya selepas 2 hari pembedahan.


"Ketika itu saya kehilangan kawalan tayar hadapan selepas lompatan motosikal dan menyebabkan jatuh secara 'highside' dan jatuh bahagian bahu dahulu. Pada mulanya saya rasakan cedera bahagian scapula, tetapi selepas beberapa ketika saya rasakan kesakitan bahagian collarbone. Pada waktu itu penglihatan sedikit kabur''


Bercakap tentang pembedahan:


"Semuanya berjalan lancar. Saya ucap terima kasih kepada semua yang terlibat. Sekarang tidak lagi rasa terlalu sakit. Saya akan balik rumah dan mulakan rehabilisasi dan yakin semuanya akan kembali dengan sempurna sebelum perlumbaan di Jerez nanti.


Sumber: Motorlat.com

20 lihatan
Untitled design (23).png

Breaking News:

Malaysia Antara Senarai Kalendar MotoGP 2021

Breaking News : 

Breaking News:

Logo w Text Official_edited.png

News & Opinion Blog

IKUTI MEDIA KAMI: 

JADI PEMBACA YANG TERAWAL 

Terima artikel kami secara percuma dan kami akan sediakan bahan terbaru bagi bacaan anda.  

  • TikTok
  • Instagram
  • White Facebook Icon

Membawakan isu terkini kejohanan Malaysian Cub Prix, Asia Road Racing, CEV Repsol, MotoGP & FIM Supermoto secara eksklusif kepada peminat sukan permotoran dunia. Ikuti kami disemua platform media sosial. 

Penggunaan web ini tertakluk di bawah Terma & Syarat dan Polisi Kerahsiaan kami. Hakcipta Tarmac Sports 2020. Sebarang kandungan tanpa notis keizinan adalah dilarang sama sekali.

Hak Cipta © Tarmac Sports . 2020