• Admin

Fausto Gresini Meninggal Akibat Covid

Bos pasukan MotoGP Fausto Gresini telah meninggal dunia setelah mengalami komplikasi melawan serangan jangkitan Covid.Fausto Gresini, juara dunia beberapa kali dan juga pengurus pasukan Grand Prix yang agak lama lama, meninggal dunia pagi ini akibat komplikasi yang muncul akibat jangkitan Covid-19. Pelumba Itali yang berusia 60 tahun itu sebelum ini dirawat untuk Covid-19 di unit rawatan rapi hospital Carlo Alberto Pizzardi di Bologna, Itali.


Gresini telah kenal pasti menghidap Covid-19 sebelum Krismas 2020. Keadaannya bertambah buruk sehingga dia dimasukkan ke hospital sejurus selepas Krismas.


Dari situ, keadaannya bertambah buruk, malah hanya menunjukkan peningkatan, tetapi jangkitan penyakit ini menyebabkan kerosakan parah pada paru-parunya, yang memerlukan bantuan pernafasan untuk jangka masa yang lama.


Gresini akhirnya tidak dapat melawan dan komplikasi yang timbul dari Covid-19 meragut nyawa lagenda sukan permotoran.

9 lihatan0 komen
Untitled design (23).png

Breaking News:

Malaysia Disenarai Dalam Kalendar MotoGP 2021

Breaking News : 

Breaking News:

Logo w Text Official_edited.png

News & Opinion Blog

IKUTI MEDIA KAMI: 

JADI PEMBACA YANG TERAWAL 

Terima artikel kami secara percuma dan kami akan sediakan bahan terbaru bagi bacaan anda.  

  • TikTok
  • Instagram
  • White Facebook Icon

Membawakan isu terkini kejohanan Malaysian Cub Prix, Asia Road Racing, CEV Repsol, MotoGP & FIM Supermoto secara eksklusif kepada peminat sukan permotoran dunia. Ikuti kami disemua platform media sosial. 

Penggunaan web ini tertakluk di bawah Terma & Syarat dan Polisi Kerahsiaan kami. Hakcipta Tarmac Sports 2020. Sebarang kandungan tanpa notis keizinan adalah dilarang sama sekali.

Hak Cipta © Tarmac Sports . 2020