• Admin

Gaji Jack Miller RM3juta Setahun?Sebelum mengesahkan untuk menyambung kontrak Miller, pihak Ducati telah pun cuba memujuk Lorenzo tetapi gagal. Antara faktor mengapa menolak adalah dari segi kontrak dan jenis edisi moto yang digunakan Pramac.


Pramac Racing akhirnya mengakui mereka mempunyai seorang pelumba yang betul-betul kerja keras dalam setiap perlumbaan. Jack Miller bukanlah seorang pelumba yang mudah mengalah dan sememangnya pilihan yang tepat.


Antara rekod Miller tahun 2019, 2 kali naik podium sebagai pemenang tempat ke-3 di AmericasGP & CzechGP. Dalam 10 perlumbaan, Miller sentiasa berjaya berada pada kelompok 10 terbaik.


Hasil kerja keras, Pablo Ciabatti mengumumkan mereka akan menyediakan 4 buah jentera factory GP20 kegunaan 4 pelumba mereka termasuk Miller dan Bagnaia. Selain daripada itu, gaji Miller juga naik dari RM2.5 juta setahun untuk kontrak 2019.


#JackAss #PramacDucati #PramacRacing

1 lihatan0 komen
Untitled design (23).png

Breaking News:

Malaysia Disenarai Dalam Kalendar MotoGP 2021

Breaking News : 

Breaking News:

Logo w Text Official_edited.png

News & Opinion Blog

IKUTI MEDIA KAMI: 

JADI PEMBACA YANG TERAWAL 

Terima artikel kami secara percuma dan kami akan sediakan bahan terbaru bagi bacaan anda.  

  • TikTok
  • Instagram
  • White Facebook Icon

Membawakan isu terkini kejohanan Malaysian Cub Prix, Asia Road Racing, CEV Repsol, MotoGP & FIM Supermoto secara eksklusif kepada peminat sukan permotoran dunia. Ikuti kami disemua platform media sosial. 

Penggunaan web ini tertakluk di bawah Terma & Syarat dan Polisi Kerahsiaan kami. Hakcipta Tarmac Sports 2020. Sebarang kandungan tanpa notis keizinan adalah dilarang sama sekali.

Hak Cipta © Tarmac Sports . 2020