• Admin

Kalendar Awal MotoGP 2021

20 pusingan telah ditetapkan sementara antara bulan Mac hingga November tahun depan, Portimao, Indonesia dan Rusia dalam senarai cadangan.


Gambar: MotoGP

Kalendar sementara akan menyaksikan perlumbaan pembukaan musim berlangsung di Qatar, tempat pembukaan Grand Prix biasa dianjurkan pada akhir bulan Mac. Selepas selesai perlumbaan di Qatar, MotoGP ™ menuju ke Argentina dan Amerika pada 11 dan 18 April sebelum perlumbaan di Eropah bermula - seperti biasa - di Circuito de Jerez-Angel Nieto pada 2 Mei. Perancis, Itali, Catalunya, Jerman, Belanda dan - tertakluk kepada perubahan - Finland akan menjadi venue pada 11 Julai, dengan litar seterusnya terletak dalam senarai masih belum diketahui. Sekiranya kalendar sementara ini dikekalkan, Austria dan Britain akan menjadi tuan rumah perlumbaan MotoGP ™ pada bulan Ogos, sebelum pusingan Aragon dan San Marino berlangsung pada bulan September. Kemudian Jepun dan Thailand akan diadakan pada 3 dan 10 Oktober, sebelum Australia dan Malaysia bermula pada 24 dan 31 Oktober. Dan kemudian, setelah sekitar dua minggu, final GP akan diadakan di Valencia pada 14 November.


#MotoGP #2021Calendar

55 lihatan0 komen
Untitled design (23).png

Breaking News:

Malaysia Disenarai Dalam Kalendar MotoGP 2021

Breaking News : 

Breaking News:

Logo w Text Official_edited.png

News & Opinion Blog

IKUTI MEDIA KAMI: 

JADI PEMBACA YANG TERAWAL 

Terima artikel kami secara percuma dan kami akan sediakan bahan terbaru bagi bacaan anda.  

  • TikTok
  • Instagram
  • White Facebook Icon

Membawakan isu terkini kejohanan Malaysian Cub Prix, Asia Road Racing, CEV Repsol, MotoGP & FIM Supermoto secara eksklusif kepada peminat sukan permotoran dunia. Ikuti kami disemua platform media sosial. 

Penggunaan web ini tertakluk di bawah Terma & Syarat dan Polisi Kerahsiaan kami. Hakcipta Tarmac Sports 2020. Sebarang kandungan tanpa notis keizinan adalah dilarang sama sekali.

Hak Cipta © Tarmac Sports . 2020