• Admin

Mampukah KTM Dominasi GP Austria?Litar Red Bull Ring Austria GP adalah litar yang tidak asing bagi pengeluar KTM di mana ibu pejabat KTM terletak hanya 250KM dari Spielberg. Ini menjadikan pasukan KTM perlu buktikan keputusan cemerlang pada perlumbaan ke-7 mereka.


Berbeza dengan kategori Moto3 yang kerap kali mendapat kedudukan 1 - 2 sejak 2012 hingga 2018. Kategori premier tidak menampakkan kegusaran Pit Beirer makin reda untuk lihat pelumba mereka tempa podium.


Bercakap dalam temubual, Pit hanya menegaskan Zarco perlu perbaiki tunggangan beliau berbeza dengan Yamaha M1. Untuk rekod sepanjang 2019, KTM Factory dan KTM Tech 3 hanya sekali berada grid awal permulaan dan tiada podium.


Apa yang diterapkan pada jentera RC16 oleh KTM sejak 2017 tidak berupaya raih podium secara konsisten malah rekod untuk berada pada kedudukan 10 terbaik sangat sukar.


Pelumba yang pernah menunggang KTM RC16 adalah Mika Kallio, Bradley Smith, Pol Espagaro, Johan Zarco, Olivera dan Hafizh Syahrin. Kesemua mereka mempunyai rekod baik sebelumnya.

- Follow kami di sosial media @tarmacsports


#KTM #MotoGP #AustrianGP #TarmacSports

1 lihatan0 komen
Untitled design (23).png

Breaking News:

Malaysia Disenarai Dalam Kalendar MotoGP 2021

Breaking News : 

Breaking News:

Logo w Text Official_edited.png

News & Opinion Blog

IKUTI MEDIA KAMI: 

JADI PEMBACA YANG TERAWAL 

Terima artikel kami secara percuma dan kami akan sediakan bahan terbaru bagi bacaan anda.  

  • TikTok
  • Instagram
  • White Facebook Icon

Membawakan isu terkini kejohanan Malaysian Cub Prix, Asia Road Racing, CEV Repsol, MotoGP & FIM Supermoto secara eksklusif kepada peminat sukan permotoran dunia. Ikuti kami disemua platform media sosial. 

Penggunaan web ini tertakluk di bawah Terma & Syarat dan Polisi Kerahsiaan kami. Hakcipta Tarmac Sports 2020. Sebarang kandungan tanpa notis keizinan adalah dilarang sama sekali.

Hak Cipta © Tarmac Sports . 2020